11 jun 2008

Brandweer oefent te weinig

De Brandweervereniging Vlaanderen heeft een onderzoek gedaan naar de geoefendheid van de brandweerleden in Vlaanderen. Volgens de vereniging moet minstens 75% van een korps deelnemen aan oefeningen. 1 op de 4 korpsen haalt die norm niet. Ook Geraardsbergen scoort slecht in het onderzoek. Slechts de helft van de leden neemt er deel aan oefeningen. Brakel haalt slechts 60 procent en zit ook bij de slechte leerlingen.

Brandweercommandant Bert De Clerq geeft toe dat er meer geoefend moet worden, maar betreurt dat er geen oefenbeleid voor brandweermannen is. De oefeningen zullen in de komende jaren evolueren naar een systeem met individuele opvolging en 5-jaarlijkse evaluaties.

“Bij herberekening van de getallen voor Geraardsbergen komen andere getallen aan het licht; daar waar volgens de inspectie slechts de helft van de manschappen deelneemt aan de oefeningen, blijkt hier dat slechts 7 van de 64 manschappen niet voldoet aan de wettelijke minimumeisen. Hieruit volgt dat de opkomst 89,06% bedraagt.” aldus De Clerq.

“Ook bedraagt het gemiddeld aantal uren oefeningen voor 2007: 54,86 uur per brandweerman, dus ruimschoots meer dan de vooropgestelde 24 uur.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background