17 jan 2018

Brabants trekpaard in Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed

Cultuurminister Sven Gatz heeft het Brabantse trekpaard toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Cultuurminister Sven Gatz heeft het Brabantse trekpaard toegevoegd aan de Vlaamse Inventaris voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. De beslissing is een opsteker voor de Geraardsbergse deelgemeente Grimminge. Daar werd in 1863 Orange I, de stamvader van het Brabantse trekpaard geboren. 

Op 30 september gaan ze de erkenning, in Grimminge, alvast uitgebreid vieren. Het is dan trouwens 10 jaar geleden dat er een standbeeld van Orange werd geplaatst op het dorpsplein.

Voor Geraardsbergen is de erkenning van het Brabantse trekpaard een bijkomende toeristische trekpleister. Op de Vlaamse erfgoedlijst staan liefst zes erkende Geraardsbergse elementen. Naast het trekpaard stonden ook al het feest van Krakelingen en Tonnekensbrand, de Processie van Plaisance, de reuzentraditie, de beiaardcultuur en de rederijkers vermeld in de Vlaamse erfgoedlijst. Ook de Europese erkende mattentaart, het Manneken Pis en de Muur lokken de toeristen naar de Oudenbergstad.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background