20 feb 2010

Boze reacties door afschaffen bushaltes

Busgebruikers zijn er niet over te spreken dat er tijdelijk tot en met maandag 3 maart geen bussen meer stoppen in het stadscentrum van Geraardsbergen.

Op het Stationsplein stopt of vertrekt geen enkele bus meer door de kermisattracties. Tot vorig jaar vertrokken de bussen wel nog op het Stationsplein met de Krakelingen en Eertse Toog.

Sedert het opstellen van de kermisattracties op het Stationsplein vertrekken alle bussen van De Lijn aan de parking van de Oudenaardsestraat-Vooruitzichtstraat, onder het viaduct.
Vele gebruikers van de bussen zijn er echter niet over te spreken dat alle haltes in de stad tijdelijk afgeschaft zijn. Vele mensen komen naar de stad met de bus en moeten ofwel afstappen aan het rond punt (beneden de Zonnebloemstraat), ofwel onder de viaduct van de Oudenaardsestraat (kant Oudenaardse Poort).
Hierdoor zijn ook tijdelijk een 40-tal parkeerplaatsen tijdelijk onbeschikbaar voor gewone voertuigen.

De Haltes van de Post(Kaai), Grotestraat, Gasthuisstraat-Ziekenhuis, Verhaegenlaan, Abdij, Muur, Pachterstraat en Station blijven allemaal tijdelijk afgeschaft tot en met 3 maart.

Een bejaarde vrouw, van om en bij de zeventig, vertelde ons aan het tijdelijk busstation: “Ik kom op bezoek bij mijn zus en doe dit wekelijks met de bus. Ik stap normaal af aan de Post. Ik moet tot boven de Vesten geraken en ik ben niet meer zo goed te been. Laat ons hopen dat ik er op een half uur toch geraak. Het ergste is dat de bussen onder het viaduct stoppen. Daardoor moet ik de vele trappen naar boven moet nemen, naar de Oudenaardsestraat. Er wordt eigenlijk te weinig rekening gehouden met de gepensioneerden. Eigenlijk worden we bijna verplicht om gedurende de komende tien dagen thuis te blijven met de winterfoor.”

Ook een student, die de bus 161 richting Bever wou nemen, klaagde dat de bussen geen extra wachttijd in acht nemen om vlot tot aan het tijdelijk busstation te kunnen stappen, wanneer men van de trein uit het station komt. “Men dient langs de Papiermolenstraat het station te verlaten en zo te stappen richting Vooruitzichtstraat. Nergens wordt dit gecommuniceerd. Ik ben een kotstudent in Gent en wist niets van dit tijdelijk busstation.”

Buschauffeurs van De Lijn hebben de opdracht gekregen om hun uurrooster stipt te volgen. Daarbij wordt er geen rekening gehouden met extra wachttijden voor de treinreizigers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background