21 sep 2018

Bouwwerken lift stadshuis starten in oktober

Volgende maand start de bouw van een lift in het stadshuis van Geraardsbergen.

In oktober start de bouw van een lift in het stadhuis van Geraardsbergen. Het historisch gebouw is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die minder goed te been zijn. Dat verandert binnenkort door de bouw van een lift. De kostprijs wordt geraamd op 220.000 euro. De lift was eerst gepland aan de ingang van het toeristisch infokantoor, maar geweigerd door het agentschap voor onroerend erfgoed. De toegang van de lift is daarom verplaatst naar de inkomdeur in de Vredestraat, aan de burelen van de cultuurdienst. De werken zullen zo’n 80 werkdagen in beslag nemen.

“Voortaan zullen dus rolstoelgebruikers, jonge ouders met kinderwagens of mensen die moeilijk te been zijn zullen kunnen gebruik maken van een lift, waarmee je alle verdiepingen van het gebouw kan bereiken. Huwelijken, ontvangsten, academische zittingen en vieringen van huwelijksjubilea kunnen dus binnenkort door iedereen bijgewoond worden”, zegt schepen van gelijke kansen Fernand Van Trimpont.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background