26 jan 2016

Bouwaanvraag voor moskee in Geraardsbergen

Bij het stadsbestuur is er een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een moskee in het oud atelier Willems aan de Ezelberg in Geraardsbergen.

Bij het stadsbestuur is er een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een moskee in het oud atelier Willems aan de Ezelberg in Geraardsbergen. Vlaams Belang gemeenteraadslid Stéphan Bourlau kant zich tegen de komst van een moskee in Geraardsbergen. Volgens Bourlau keurde het college van burgemeester en schepen een aanvraag goed om werken te laten uitvoeren op het perceel. De bedoeling is om van het vroegere atelier een gebedshuis te maken. Volgens Bourlau zal de oprichting van een moskee de vervreemding en de verfransing van de stad nog sneller doen toenemen. Deze straat heeft nu al te kampen met structuele parkeerproblemen omdat het station in de onmiddellijke nabijheid ligt. Bovendien vreest hij voor lawaaioverlast en vreest hij dat de geplande activiteiten een te grote druk op de omgeving zullen leggen. Bourlau start alvast met een petitie tegen de komst van de moskee en zal een gemotiveerd bezwaarschrift indienen binnen de vooropgestelde termijn.

Volgens burgemeester Guido De Padt is er een aanvraag ingediend voor een functiewijziging van atelier naar gebedsruimte en van een woning naar leslokalen voor onder meer Nederlandse lessen voor vrouwen en kinderen. Het bestuur heeft beslist een openbaar onderzoek te organiseren dat loopt van 27 januari tot en met 25 februari. Nadien zal het schepencollege een beslissing nemen over deze aanvraag.  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background