1 feb 2010

Bouw van 5000m³ drinkwaterreservoir gestart

Sinds enkele weken kan je er niet naast kijken. In de Onkerzeleweg, een zijstraat van de Onkerzelestraat, wordt een enorm drinkwaterreservoir gebouwd.

De werken van het 5000m³ waterreservoir zijn sinds eind oktober gestart. Ze gebeuren in opdracht van de Vlaamse maatschappij voor watervoorziening.

 

Volgens aannemer Jan Lievens uit St.-Lievens-Houtem zullen de werken nog minstens tot het einde van het jaar duren. Zo komt er een ondergronds betonnen reservoir met een capaciteit van 5 miljoen liter water. Dit reservoir is een bijkomend reservoir en moet het leidingwater voorzien voor alle inwoners uit de regio Geraardsbergen.

Het reservoir zal een buffer vormen in geval van waterschaarste of bij problemen met de ander waterreservoirs in de regio. Op die manier kunnen soortgelijke problemen als eind 2008, toen een groot deel van Geraardsbergen zonder leidingwater zat na een breuk in Sint-Pieter-Leeuw, vermeden worden. Veel van de hoofdleidingen, die nu nog gebruikt worden, zijn verouderd. Daardoor moet er regelmatig overgeschakeld worden op een ander buffergebied. Met de bouw van het nieuwe reservoir ook dat vermeden worden.

De totale kostprijs van de werken bedraagt 2,365 miljoen euro.

Het reservoir ziet er nu nog impressionant uit, maar daar zal binnenkort niet veel meer van te merken zijn. “Enkel een trap die naar het betonnen reservoir leidt zal je nog kunnen zien”, zegt bouwondernemer Jan Lievens. “De aarde, die de voorbije maanden uit de diepe put werd gehaald, wordt terug gebruikt naast de ondergrondse betonnen platen.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background