20 mei 2009

Bouw nieuwe spoeddienst gestart

Het ASZ van Geraardsbergen krijgt een totaal vernieuwde spoeddienst. Woensdag werd de eerst steen gelegd. Tot februari 2010 wordt er gebouwd aan de nieuwe spoeddienst. Die zal meer dan 3 miljoen euro kosten en drie keer groter zijn dan de huidige spoeddienst.

“De afgelopen maanden werd al een compleet nieuwe sterilisatieafdeling ingericht.” zegt voorzitter Daisy Van Gheit. “De volgende fase is de bouw van een nieuwe ambulancehal en spoed. Daarna zal de huidige spoed gerenoveerd worden.”

Ondanks er het komende jaar hard gewerkt wordt, zal de werking van de huidige spoeddienst verzekerd blijven. “Eens die klaar is, beloofd het een spoed te worden die kan dienen als referentie voor tal van collega-ziekenhuizen.” belooft Van Gheit.

De nieuwe spoedafdeling zal bestaan uit een nieuwbouw ambulancehal voor de MUG en ziekenwagens, 4 behandelboxen (waarvan één speciaal uitgerust voor kinderen), een compleet uitgerust reanimatielokaal, een observatielokaal voor 4 patiënten, een centrale dispatch en verpleegpost, een wachtplaats en een speelhoek voor kinderen, een isoleerruimte en een gipslokaal.

Er is nog meer goed nieuws. Na zeven jaar wachten krijgt de MUG van Geraardsbergen eindelijk een erkenning. Sinds 2003 werd de MUG door eigen middelen gesubsidieerd. Binnenkort zal het weer de Vlaamse regering zijn die de Geraardsbergse MUG subsidieert.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background