1 sep 2009

Bouw nieuw woonzorgcentrum gestart

Het OCMW van Geraardsbergen is gestart met de bouwwerken van een nieuw woonzorgcentrum. Het nieuwe gebouw komt bij de huidige Maretak campus. Daar zijn nu al een kinderdagverblijf, serviceflats en een dienstencentrum. Daar komt nu een nieuwe woonzorgcentrum, met kortverblijf en dagopvang.

Het gebouw wordt ingepland tussen de bestaande serviceflats en de Dender. Er komt plaats voor 90 bewoners, 10 plaatsen voor dagopvang en 3 plaatsen voor kortverblijf.

Het dagverblijf en het kortverblijf komen op het gelijkvloers. Op het gelijkvloers bevinden zich ook het onthaal, de administratieve diensten, de technische diensten, een grote polyvalente zaal, een kiné-ruimte, een kapsalon en 1 afdeling voor 30 bewoners.

Eenmaal het gebouw in gebruik kan genomen worden, zullen de bewoners die momenteel in het woonzorgcentrum Vincent en in het woonzorgcentrum Verhaeghe wonen, verhuizen naar hun gloednieuwe verblijf. (of, indien gewenst, naar Denderoord). Het gebouw van het woonzorgcentrum Vincent zal dan definitief overgaan naar de stad en de kunstacademie. Het gebouw van het woonzorgcentrum Verhaeghe, eigendom van het ASZ, zal een nieuwe bestemming krijgen.

Later op het jaar is de bouw van een bijkomend kinderdagverblijf gepland, aansluitend op het huidige kinderdagverblijf de Zonnestraal. Deze bouw is een privé-initiatief.

Het OCMW hoopt tegen eind 2011 zijn intrek te nemen in het nieuwe woonzorgcentrum.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background