21 apr 2017

Bouw ‘groene’ bib start in juni

Nog voor de zomervakantie start de bouw van een nieuwe bib in Geraardsbergen.

{gallery}stories/regionaal/gebeurtenissen/2017/20170421bibgbergen{/gallery}

Na meer dan drie decennia wachten, start begin juni eindelijk de bouw van een nieuwe bibliotheek in Geraardsbergen. Een aannemer krijgt 300 werkdagen de tijd om het gebouw winddicht neer te zetten op de voormalige site van restaurant De Lelie in het stadscentrum. Dit tussen de Denderstraat en het jeugdcentrum De Spiraal.

De plannen voor het nieuwe gebouw werden woensdagavond voorgesteld op de cultuurraad. Architect Koen Van der Mynsbrugge gaf wel toe dat het gebouw waarschijnlijk pas eind 2019 de deuren zal openen. Zo moeten de plannen en budgetten voor de afwerking binnenin het gebouw nog goedgekeurd worden.

De nieuwe bibliotheek, ook wel belevingscentrum genoemd, zal drie verdiepingen en een archief bevatten. Goed voor ruim 5.000 m² aan oppervlakte. Door de opbouw van grote ruimtes per verdieping, kan het gebouw multifunctioneel worden ingericht. Zo is het klaar voor elke aanpassing die de functie van een bibliotheek de komende jaren zal krijgen.

Door de strengere energienormen, zal het gebouw bijna energieneutraal zijn en voldoen aan de normen die gelden in 2018. De bakstenen afwerking in groene kleur, accentueert niet enkel het gebouw maar benadrukt ook de ‘groene’ norm die het zal halen. 

Volgens schepen van cultuur Kristin Vangeyte wordt het een ontmoetingsplaats voor mensen en zal ruimte bieden voor het houden van lezingen en tentoonstellingen. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background