29 mei 2007

Bouw- en renovatieproject OCMW

Op de parking van het dienstencentrum “De Maretak” zijn een 5 tal laaggeschoolde werklozen, onder leiding van een begeleider/instructeur, ijverig in de weer met de bouw van 13 garages voor de flatbewoners.

Het bouw- en renovatieproject moet aan personen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk aan een job geraken, de meestal ontbrekende werkervaring bieden. Via een intensieve begeleiding en ondersteuning wordt samen met deze arbeiders gewerkt aan motivatie, attitude, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, ritme en beschikbaarheid. Het is de bedoeling dat de deelnemers hun capaciteiten leren ontdekken en gebruiken.

Dit project biedt een meerwaarde zowel voor de deelnemers als voor de gemeenschap. Er wordt tegemoet gekomen aan de vraag van de serviceflatbewoners. In een later project zullen deze personen instaan voor de renovatie van een doorgangswoning, waardoor gezinnen met acute woonproblemen kunnen geholpen worden. Daar zullen zij zowel metselwerken, vloeren, sanitair, verwarming en elektriciteitswerken voor hun rekening nemen. Deze diversiteit van uit te voeren werken laat ook toe te kijken wie het best gespecialiseerd is in welke materie.

De einddoelstelling is een tewerkstelling vinden op de arbeidsmarkt voor deze werkzoekenden. Het aanbod van het OCMW bestaat uit stage, opleiding en sociale begeleiding.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background