12 jan 2010

Bourlou verwijt Van der Malen van hypocrisie


Emma Van der Maelen

Oppositiepartij Vlaams Belang is verbaasd over het gekibbel tussen de meerderheidspartijen Sp.a en Open-Vld in Geraardsbergen. Sp.a kan zich niet vinden in de begroting. Volgens OCMW-raadslid Emma Van der Malen (Sp.a) gaan de besparingen bij het OCMW ten koste van de dienstverlening, of duurdere prijzen in rust- en verzorgingstehuizen tot gevolg.


Stéphan Bourlau

“Vreemd dat er nu gekibbeld wordt”, vindt OCMW- en gemeenteraadslid Stéphan Bourlau (Vlaams Belang). “Op de laatste gemeenteraad van 15 december werd de begroting nochtans eendrachtig goedgekeurd door beide partijen. Vlaams Belang en CD&V keurden de begroting af. Hypocriet van Emma Van Der Maelen dat ze enkele weken later tegen de begroting is.”

Volgens Bourlau is het duidelijk dat de komst van 32 nieuwe asielzoekers zwaar zal doorwegen op de uitgaven van het OCMW. “Doordat de federale overheid vaak slechts een deel van die kosten terugbetaald, zal ook dit doorwegen op de werking van het OCMW”, zegt Bourlau.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background