15 apr 2010

Bourlau wil ritaankomst of vertrek naar Geraardsbergen halen

Geraardsbergen Vlaams Belang gemeenteraadslid Stéphan Bourlau dringt er bij het stadsbestuur op aan om initiatieven te nemen om Geraardsbergen in de toekomst een blijvende rol van betekenis te laten spelen als wielerstad. Hij pleit er voor om een ritaankomst of vertrek binnen te halen van een andere ronde.

“Gezien de huidige omstandigheden en stemmen die opgaan om de aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen in de toekomst te verhuizen naar Oudenaarde zou dit voor onze stad een aderlating zijn. Ik pleit er dan ook voor om in navolging van naburige steden zoals Zottegem, Herzele en Oudenaarde een ritaankomst en vertrek binnen te halen van een Ronde van België of de ‘Enecotour’ voor eliterenners. In het verleden werden daar reeds positieve gesprekken over gevoerd en ik ben ervan overtuigd dat de organisatoren onze stad graag zien fungeren als aankomstplaats. Bovendien wordt de finale van deze wedstrijden uitgezonden op de TV wat voor bijkomende publiciteit zorgt voor onze stad. Ik pleit er dan ook voor om niet te talmen en te starten met de onderhandelingen om één van deze wedstrijden binnen te halen. Een wielerstad zoals Geraardsbergen dient zijn lot in eigen handen te nemen”, aldus Bourlau.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background