23 mei 2010

Borremans wil gecoördineerd milieubeleid

Volgens OCMW-raadslid Julien Borremans is er een gebrek aan visie waarmee het sluikstorten in Geraardsbergen wordt aangepakt.

Daarom vraagt hij een geïntegreerd en gecoördineerd beleid, waarbij samengewerkt wordt met onder meer scholen, middenstandsorganisaties, het OCMW, buurtwerkers en de regionale pers. “Ik deed deze suggestie al persoonlijk aan de bevoegde schepen Nachtergaele, maar het zal wachten zijn tot zijn opvolger er daadwerkelijk werk van maakt”, denkt Borremans.

In tussentijd wil de voormalige N-VA’er enkele voorstellen formuleren waarbij preventie door de mentaliteit aan te pakken, het opruimen van zwerfvuil en het aanpakken van overtreders prioriteit zijn.

Volgens Borremans zal het sluikafval grotendeels vermeden worden door onder meer het maken van een sluikstortaffiche en sticker aan de hand van een wedstrijd, een huisvuiltoelage voor de economische zwakkere inwoners van Geraardsbergen, het installeren van een sluikstorttelefoon en het uitreiken van een prijs voor de meest nette buurt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background