2 jul 2008

Borremans pleit voor kennis Nederlands

In Geraardsbergen bestaat al bijna een jaar een systeem dat de toekenning van het leefloon afhankelijk maakt van een elementaire kennis van het Nederlands.
Na 1 jaar moeten anderstaligen kunnen bewijzen dat ze een elementaire kennis van het Nederlands hebben, en zal worden nagegaan of ze al dan niet inspanningen hebben geleverd om Nederlands te leren.

OCMW-raadslid Julien Borremans staat volledig achter deze maatregel. Volgens Borremans hebben nieuwkomers voldoende mogelijkheden om Nederlands te leren. Er zijn taalcursussen die door Leerpunt en het CVO worden georganiseerd. De taalcursussen van Leerpunt zijn trouwens gratis.

“Taal is het belangrijkste criterium om te integreren en volwaardig aan het maatschappelijk leven in onze stad deel te nemen. Daarom pleit ik ervoor om deze maatregel naar alle dienstverlening van het OCMW en de stad uit te breiden. Willen anderstaligen van de dienstverlening genieten, dan moeten ze aan een taalvereiste voldoen” aldus NV-A’er Julien Borremans.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background