4 apr 2020

Boetes voor wie de taalgrens oversteekt om te winkelen

Er heerst grote verontwaardiging over de manier waarop de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde reageert naar aanleiding van de coronamaatregelen. Zo riskeren inwoners die vanuit Geraardsbergen richting Lessen gaan shoppen een boete tot 250 euro. Ook wie vanuit Wallonië naar Geraardsbergen komt winkelen riskeert een boete.

In de krant het Nieuwsblad gaf Geraardsbergs korpschef Jurgen De Landsheer meer duiding en vindt dat inwoners zo dicht mogelijk moeten winkelen. “In Lessines is er een heel ruim aanbod aan grootwarenhuizen, dus is een verplaatsing naar de Geraardsbergse supermarkten vanuit Wallonië geen essentiële verplaatsing.”

Waarnemend Geraardsbergs burgemeester Fernand Van Trimpont licht de beslissing van de politie toe:

We verbieden mensen uit Wallonië niet om naar Geraardsbergen te komen, maar vragen dat men zich begeeft naar de dichtstbijzijnde winkel vanaf hun woonplaats. En als deze winkel in Geraardsbergen ligt, is er geen probleem. Als iedereen naar de winkel gaat die het dichtst bij zijn woonplaats ligt, dan is het aantal bezoekers over vele winkels gespreid en is dat goed voor de volksgezondheid.

Bovendien is dit een grote steun voor de lokale handelaars. De lokale winkels en handelaars hebben het hard te verduren en kunnen alle steun gebruiken.

Fernand Van Trimpont (CD&V)

waarnemend burgemeester Geraardsbergen

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background