17 mrt 2005

Boetereglement pleziervaarders

Een aantal pleziervaarders uit Geraardsbergen is niet te spreken over een nieuw boetereglement. Volgens dat reglement moeten overtreders die betrapt worden door de zeevaartpolitie meteen een boete van minstens 500 euro betalen. Doen ze dat niet, dan riskeren ze dat hun boot in beslag genomen wordt. Geraardsbergenaar Bruno De Mil start een petitie tegen dit nieuw boetereglement. “Wie heeft er zomaar 500 euro op zak als hij met z’n boot gaat varen? Bovendien zal dit buitenlanders afschrikken om nog aan te meren in onze jachthavens’, aldus Bruno De Mil.
De pleziervaarders krijgen de steun van Guido De Padt.
Hij gaat de komende week over deze problematiek een vraag stellen in de kamer aan minister Patrick De Wael, van Binnenlandse Zaken.
Guido De Padt wil weten welke overtredingen precies in aanmerking komen en of er een onderscheid wordt gemaakt tussen beroeps- en pleziervaart.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background