12 mrt 2005

Boete van 700.000 EUR voor stad Geraardsbergen

De stad Geraardsbergen moet een boete betalen aan OVAM. Met 1530 ton afval moet de stad ongeveer 700.000 Euro boete betalen.

Het Comité Foert-Fourte hield begin 2004 een vrachtwagen van stad Geraardsbergen tegen in Vloesberg met aarde en steenslag. De vrachtwagen maakte rechtsomkeer en ging de dag daarna opnieuw gaan storten. Desondanks de Stad Geraardsbergen niet over de gepaste stortvergunning beschikte. Zo vergat de Stad Geraardsbergen aangifte te doen aan OVAM en werd nu getrakteerd op een milieuheffing, boete en intresten.


Groen! reageert: “Terwijl men tracht het sluikstorten op beperkte schaal tegen te gaan in eigen stad maakt het stadsbestuur zich schuldig aan massaal sluikstorten in Vloesberg.” Groen! Geraardsbergen eist het ontslag van de personen die verantwoordelijk zijn voor dit wanbeleid.

De hoogte van de boete wordt bepaald door het aantal ton dat gestort is: 1.530 ton met een heffing van 150 Euro per ton. Bij niet aangifte van het sluikstorten wordt 300 euro extra per ton aangerekend.

Het stadsbestuur gaat in de maand april onderhandelen met OVAM om deze boetes te laten verminderen of in het beste geval te laten kwijt schelden en in hoogste nood kan men nog gaan aankloppen bij Vlaams Minister van leefmilieu Kris Peeters.

Bij een vorig persbericht van Groen! Geraardsbergen, over deze overtreding, beweerde Schepen van Openbare Werken Freddy De Chou van niets op de hoogte te zijn, maar beloofde de zaak verder te onderzoeken. Burgemeester De Padt ging nog verder en beweerde dat OVAM akkoord ging met de gang van zaken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background