29 sep 2016

Boek over ‘Processie van Plaisance’ valt in de prijzen

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een boek over de ‘Processie van Plaisance’ bekroond.

De Processie van Plaisance valt opnieuw in de prijzen. Nadat de jaarlijkse ommegang uit Geraardsbergen werd opgenomen op de lijst van cultureel immaterieel erfgoed, valt nu ook het gelijknamige boek in de prijzen.

Het boek ‘De Processie van Plaisance. De Bartholomeusommegang met de reuzen de verenigingen van Geraardsbergen’ werd een jaar geleden uitgebracht door Gerardimontium. Dat is de geschiedkundige vereniging uit Geraardsbergen. Schrijver Jan Coppens is niet aan zijn proefstuk toe. Als voormalig MIG-deejay is hij sinds 2007 erfgoedambtenaar in Geraardsbergen en schreef onder meer ‘Den Dikken van Giesbaargen’, een verklarend woordenboek van het dialect uit Geraardsbergen.

De prijs wordt om de drie jaar uitgereikt door de provincie Oost-Vlaanderen en is in bevoegde middens aanzien als een zeer begeerde onderscheiding. De auteur krijgt een beloning van 5.000 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background