21 jul 2006

Blunders stapelen zich op

Naar aanleiding van de organisatie van het eroticafestival stapelt het Geraarsbergs Schepencollege de blunders op volgens CD&V Geraardsbergen.

In juli 2005 gaf het college toelating tot organisatie, in augustus trok ze die toelating in. Daarop volgde een procedure voor de raad van state die het schepencollege verloor. Daarop volgde een tweede procedure, doch intussen werd er druk onderhandeld met de organisator. Voor dit megafestival met 30.000 (verwachtte) bezoekers werden kosten noch middelen gespaard. De kosten voor de stad werden door de stadsontvanger geraamd op 100.000 euro en nog de week voor de organisatie kregen we “de primeur”: de organisator zou daarvan 50% terugbetalen.

Intussen is de organisatie achter de rug en zijn de kosten gemaakt, de organisator betaalt evenwel niets terug, In de plaats volgen nog strafklachten, chantage, procedures voor de rechtbanken. Een week na de feiten is de festivalweide en omgeving nog niet opgeruimd, voor een stad die het sluikstorten wil aanpakken is niet direct een stichtend voorbeeld.

De 100.000 euro zijn verbruikt, de uren gepresteerd, waarvoor en hoe? Wie is hier beter van geworden, wie is hier voor verantwoordelijk, wie heeft de leiding over de stads- en politiediensten Geraardsbergen verdient beter.

Persbericht Johan Vanden Herrewegen voor CD&V Geraardsbergen

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

7 liter water/m


Vorige bericht

Overval verijdeld


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background