1 dec 2010

Blijft Leonce Nachtergaele schepen of niet?

Het is nog niet zeker of Leonce Nachtergaele (Open Vld), bevoegde schepen voor milieu, afvalbeleid, groendienst en landbouw in Geraardsbergen, zijn ambt blijft uitvoeren tot begin 2012.

Het Nieuwsblad berichtte dinsdag dat Sarah De Backer (Open Vld) de functie van Nachtergaele inneemt vanaf 1 februari 2012, amper 8 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Het Open Vld bestuur noemt het bericht voorbarig en is niet op de hoogte van de afspraak waarover het Nieuwsblad dinsdag berichtte.

“Intern werd nog geen beslissing genomen”, zegt Geraardsbergs Open-Vld voorzitter Laurent Rens. “In 2006 ondertekende Leonce Nachtergaele een document waarin hij afstand doet van zijn ambt vanaf 1 januari 2011. Dit in functie van de verjonging van de partij. Het is de bedoeling dat Sarah De Backer hem opvolgt. Of dit ook effectief het geval zal zijn op 1 januari 2011 wordt deze week beslist.”

Nachtergaele is 76 jaar en is daarmee de oudste actieve schepen in Oost-Vlaanderen. Hij is tevens voorzitter van ILVA en de Landbouwcomice Geraardsbergen – Lierde.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background