9 jan 2008

Bisschop neemt bijna afscheid

Paul Van den Berghe, bisschop van Antwerpen en geboren in Geraardsbergen, werd afgelopen maandag 75. Naar aanleiding van z’n verjaardag diende de Antwerpse bisschop zijn ontslag in bij de paus.

Van den Berghe gaat wellicht zijn laatste jaar in als bisschop van Antwerpen. Samen met kardinaal Godfried Danneels, al dertig jaar bisschop, is hij de ouderdomsdeken van de Belgische bisschoppen.

Paul Van den Berghe werd op 7 januari 1933 geboren in Geraardsbergen en werd licentiaat in de thomistische wijsbegeerte. Hij werd priester gewijd op 15 juni 1957. In 1961 behaalde hij een doctoraat in de theologie, waarna hij exegese ging doceren aan het Grootseminarie van Gent. Hij was een van de bezielers van het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen in Gent. Jaren was hij redactiesecretaris van Collationes, het Vlaams Tijdschrift voor Theologie en Pastoraal. Hij schreef ook talrijke bijdragen over de exegese van het Nieuwe Testament.

Op 7 juli 1980 werd hij tot bisschop van Antwerpen benoemd, als opvolger van Godfried Danneels. De wijding volgde op 7 september van dat jaar.

 

Verder lezen

Volgende bericht

Geen water


Vorige bericht

Duurder drinkwater


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background