17 okt 2016

Bijna 1 Geraardsbergs kind op 5 wordt geboren in armoede

Er wordt vandaag actie gevoerd in het teken van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede.

In Geraardsbergen hangen vandaag witte geknoopte lakens uit verschillende ramen. Dit naar aanleiding van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Het geknoopte laken staat voor de boodschap: ‘ontsnappen uit armoede is een zaak voor iedereen’.

In Geraardsbergen wordt bijna één kind op vijf geboren in armoede. En dat aantal is op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Oppositiepartijen SP.a en Groen roepen de stad en het OCMW op om dringend werk te maken van de problematiek. Onder meer door het aanwerven van een schoolopbouwwerker die een brug moet vormen tussen de scholen en de stad.

OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V) bevestigt dat de strijd tegen kinderarmoede de topprioriteit is, maar een werk van lange adem is. Het onlangs opgerichte Huis van het Kind krijgt de komende jaren 3,5 miljoen euro extra aan middelen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background