22 mei 2010

Bibliotheek bikkelhard tegen nalatige leners

Wie een boek, cd of dvd wil ontlenen in de bibliotheek van Geraardsbergen en het nalaat zijn ontlening terug te brengen denkt daar maar beter twee keer over na.

“Wij zien ons verplicht strenger op te treden tegenover nalatige leners. Daarmee bedoelen we niet zij die door omstandigheden of vergetelheid hun ontleende materialen al eens een weekje te laat inleveren. We bedoelen de moedwilligen die het ook na 3 maningsbrieven en meerdere telefoontjes nog steeds niet nodig vinden het ontleende terug te brengen”, zegt waarnemend bibliothecaris Paul De Taeye. Sinds de bibliotheek een inleverbus heeft, heeft niemand nog een een argument dat de bibliotheek niet voldoende open is.

Wie het na laat zijn ontleende zaken binnen te brengen, zorgt voor hinder voor andere bezoekers van de bibliotheek. Daarom zal voortaan de 3de maningsbrief aangetekend verstuurd worden. Wie zo’n brief krijgt, krijgt nog 4 weken de tijd het ontleende terug te brengen. Gebeurt dat niet, dan wordt het materiaal als verloren beschouwd en uit de collectie verwijderen. De nalatige lener zal een factuur van de financiële dienst van de stad krijgen voor de verloren materialen, vermeerderd met de boetes, de port- en administratiekosten. Niet betalen is geen optie : na de nodige verwittigingen, zal een incassobureau ingeschakeld worden. Wie, pas wakker geschud door de factuur of het incassobureau, in actie schiet en alsnog zijn materialen terugbrengt in de hoop de factuur te ontlopen, is er aan voor de moeite.

 

Moraal van het verhaal: breng je materialen tijdig terug naar de bib.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background