28 okt 2008

Bib leent online

Het stadsbestuur van Geraardsbergen heeft al jaren het idee om de bibliotheek te huisvesten op een andere plaats. Daarbij kwamen het CM-gebouw en de Hunnegemsite al naar voren als potentiële plaatsen. De verhuis is nodig door de moeilijke toegang van het openbaar gebouw voor gehandicapten en ouderen. Ondertussen politici op zoek gaan naar een alternatief en de nodige financiën, blijft het personeel investeren in nieuwe manieren om meer bezoekers aan te trekken. Al hoeven ze daarvoor zich niet altijd meer te verplaatsen naar de Gasthuisstraat.

Vanaf heden kan je immers de muziek van de bibliotheek via het internet ontlenen. Digileen, zoals het systeem heet, geeft je de kans om muziek digitaal te lenen en op je pc te beluisteren gedurende één week.

Vooral klassiek, jazz, wereldmuziek en alternatieve popmuziek kan je terugvinden op Digileen. In totaal telt de website 10.000 albums en bijna 170.000 tracks.

Digileen kan je ontdekken op muziek.bibliotheek.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background