8 feb 2017

Bib Geraardsbergen start met medialab

Medialab van Geraardsbergse bibliotheek uitgeroepen tot meest vernieuwende.

Het medialab van de bibliotheek in Geraardsbergen werd uit 99 projecten uitgeroepen tot één van de meest vernieuwende op het vlak van bibliotheekwerk. Dit deelt ‘Cultuurconnect’ mee, de Vlaamse organisatie die instaat voor ondersteuning van het lokaal cultuurbeleid. 

“De digitalisering heeft steeds meer effecten op ons dagelijks leven. Of het nu om studie of werk of vrije tijd gaat, zonder elementaire ICT-kennis kan men bijna niet volwaardig meer functioneren in deze samenleving. Die digitalisering creëert veel kansen, denk bijvoorbeeld aan apps die ons leven gemakkelijker maken. Maar er is ook een keerzijde: een heleboel mensen kunnen de evolutie niet volgen en raken sociaal, maatschappelijk en economisch achterop” aldus bibliothecaris Paul De Taeye. 

Het medialab wil zowel de digitale kansen grijpen door kinderen te leren programmeren en door jongeren creatief aan de slag te laten gaan met de nieuwe media. Tegelijk wil men er voor zorgen dat iedereen mee is met de ICT-evolutie door het aanbieden van cursussen en workshops.

Ook schepen Kristin Vangeyte schaart zich achter dit initiatief: “Het bestuur vindt zo’n Medialab een meerwaarde. Daarom zal er ruimte voor voorzien worden in het nieuwe bibliotheekgebouw. Het zal een plek worden voor cursussen, workshops, digitaal experiment en creativiteit. Het medialab zal ook samenwerken met een stadsradio, die ook een plekje krijgt in het nieuwe gebouw.” 

Geïnteresseerden kunnen terecht op de website van de bibliotheek van Geraardsbergen of op het nummer 0498 25.67.26

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background