18 jul 2017

Bezwaar tegen ambitieus woonproject aan stationsbuurt Geraardsbergen

Buurt start petitie tegen ruimtelijk uitvoeringsplan stationsbuurt.

Er zijn plannen om langsheen de verbindingsweg tussen de Reepstraat en de Oudenaardsestraat woonblokken in te planten.

De buurt verzet zich hiertegen en is een petitie gestart. Een aantal appartementsgebouwen zouden negen verdiepingen tellen, ongeveer dertig meter hoog.

“Nergens in Vlaanderen worden in steden van vergelijkbare grootte dergelijke creaturen geduld”, zegt Julien Borremans (foto) van het comité Reepstraat. “De torenbouw aan de stadsrand sluit niet aan bij de morfologie en architectuur van de stad en zal leiden tot sociale problemen. Er dreigt een verkeersinfarct tijdens de spitsuren in de nu al drukke Oudenaardsestraat. Het overstromingsrisico aan de achterliggende Molenbeek zal ongetwijfeld toenemen. Het rioleringsstelsel is niet voorzien op een dergelijke toename van wooneenheden.”

Borremans geeft toe dat de site er momenteel afzichtelijk en onverzorgd bij ligt, maar zal desalniettemin op de gemeenteraad aandringen om het ruimtelijk uitvoeringsplan in zijn huidige vorm te verwerpen.

Een 250-tal mensen hebben inmiddels de petitie getekend.

 

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background