9 jun 2009

Bezorgdheid over veiligheid zwakke weggebruikers

De jeugdraad van Geraardsbergen is bezorgd over de veiligheid van jonge fietsers en voetgangers in Geraardsbergen. Om hun visie te onderbouwen legden enkele bestuursleden een fietstocht af om bepaalde punten aan hun veiligheid te toetsen.

“Verkeersveiligheid en openbare ruimte zijn belangrijke aandachtspunten voor de jeugdraad” zegt Fernand Van Trimpont, ondervoorzitter van de Geraardsbergse jeugdraad. “We starten binnenkort met de jeugdparagraaf. Dat is een instrument om de jeugdvriendelijkheid van beleidsbeslissingen en de participatie van jeugd in het beleidsproces te bewaken. In essentie is het letterlijk een paragraaf in de beleidsbeslissingen, waarin de opmerkingen van jeugddienst of jeugdraad en de reactie van het bestuur daarop worden vermeld” aldus Van Trimpont.

De jeugdraad van Geraardsbergen organiseert binnenkort een bevraging over de Buizemontstraat van Geraardsbergen. De daar gehuisveste school, jeugdbeweging en alle bewoners van de buizemontstraat zullen daarbij nauw betrokken worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background