18 apr 2010

Bewoners willen grote Lijnbussen uit hun straat

Inwoners van smalle straten in Geraardsbergen klagen over de grote bussen van De Lijn die vaak met grote snelheid door hun smalle straat rijden. Dat veroorzaakt niet enkel gevaarlijke situaties voor voetgangers, maar ook voor de woningen van de bewoners.

Bij talrijke bewoners gaan de muren van hun woning scheuren vertonen. Ook in de Denderoordstraat doet deze situatie zich voor.

Over een 14-tal dagen zit burgemeester Freddy De Chou (Sp.a) samen met de afgevaardigden van De Lijn. Dat blijkt uit een interpellatie van Alex Wijnant (CD&V). “Bedoeling is een evaluatie te maken van de stadsbussen. Wij zullen voorstellen om kleinere types van stadsbussen in te zetten en de doortocht van een uur te brengen op een half uur. Voor ‘s morgens en ‘s avonds zijn de bussen een succes. Wat de snelheid betreft werden verschillende chauffeurs reeds aangemaand hun snelheid aan te passen”, zegt De Chou.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background