31 okt 2009

Bewoners tegen bouw van weekendverblijven

In Atembeke zijn er plannen voor de bouw van 85 weekendverblijven. Die komen op het kruispunt van de Atembekestraat en de Kruiwagenstraat. Buurtbewoners zijn niet te vinden voor de plannen. “De omwoners zijn bezorgd om de bijkomende verkeersdrukte, het al dan niet permanent bewonen van de weekend-verblijven maar heel belangrijk is het wateraspect”, zegt gemeenteraadslid Marijke Merckaert (Open vld). “Bij hevige regenval vormen deze percelen een buffer voor het water, afkomstig van de hoger gelegen akker- en weilanden.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Eric Spitaels (Open vld) is op de hoogte van het dossier. “Zowel het schepencollege als de gemeenteraadscommissie moeten het dossier nog onderzoeken. Daarnaast zullen we ook het advies van de Vlaamse Milieumaatschappij vragen. Zij zullen onderzoeken of er wateroverlast kan ontstaan.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background