11 jul 2016

Bewoner sleept stad voor rechter en wint

De stad Geraardsbergen moet 3 buurtwegen opnieuw heropenen.

De stad Geraardsbergen heeft bestaande buurtwegen niet voldoende toegankelijk en begaanbaar gehouden. Dat blijkt uit een rechtszaak die Armand Matthijs inleidde bij het vredegerecht. De zaak kwam er nadat Matthijs al sinds 2000 probeerde te verzoenen met de stad. Na twee jaar procederen kreeg hij over verschillende buurtwegen gelijk.

Onlangs viel er een uitspraak. Daaruit blijkt dat de stad drie wegen moet herstellen tegen het einde van het jaar. Het gaat over de verbinding van de Varingstraat in Vloerzegem en de Kollenhoek in Ophasselt en de verbinding tussen Wallestraat in Waarbeke en de Eesbeekstraat in Nieuwenhove. Maar ook het pad tussen de Molen-te-veel in Overboelare en de Kanakkendries en Zarlardingeplein in Zarlardinge dient hersteld te worden. Voetwegen in Onkerzele, Atembeke en Zarlardinge zijn verjaard en moeten niet heropend worden. Op een uitspraak over de weg tussen de Pachterstraat en Vierwindenstraat, in het stadscentrum van Geraardsbergen, is het afwachten.

De rechter legde de stad ook een schadevergoeding op van 6 euro aan de klager. Armand Matthijs is geen onbekende in Geraardsbergen. De gepensioneerde leerkracht is actief bij sport- en natuurverenigingen. Daarnaast is hij ook journalist voor weekblad De Beiaard. Al jaren voert hij strijd voor de zwakke weggebruiker.

“Mijn doel is autovrije verbindingen te herstellen tussen alle deelgemeenten in Geraardsbergen”, zegt Armand. “Ik heb een voorstel hiervoor uitgewerkt, met onder meer het herstel van één wandellus per dorp.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background