16 dec 2003

Betere verlichting nodig op de Groteweg

Het Vlaams Gewest heeft de beloofde “bi-flash”, een bord met flikkerende lichten dat de schooluitgang tijdens de ochtend- en avonduren moet markeren, goedgekeurd. Vermits de aansluiting voor een bi-flash installatie al in 2000 aangelegd werd, rekent de Klaproos er op dat dit er zeer snel komt. Het tweede trimester zou, begin januari, met een minimum aan veiligheid kunnen starten.

Ondertussen is het inderdaad 14 dagen geleden dat Laura doodgereden werd, en nog steeds is de oversteekplaats van De Klaproos even levensgevaarlijk als op die dinsdag 2 december. Als ouders van 105 schoolkinderen vinden wij dit ondraaglijk. De verkeersveiligheid op de Groteweg is een noodsituatie waarin Stad en Gewest zonder uitstel moeten ingrijpen volgens de Klaproos.

Laura is op de eerste plaats het slachtoffer geworden van de armzalige verlichting ter hoogte van het zebrapad op de Groteweg. Daarom vraagt de Klaproos aan de diensten van het Vlaamse Gewest met aandrang dat, naast de bi-flash, ook een extra verlichting boven het zebrapad aangebracht wordt, en aan de Stad dat ze hier een halszaak van maakt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Bericht gemeenteraad


Vorige bericht

Inbraakpoging


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background