7 feb 2007

Bestuursvernieuwing bij CD&V

Elke drie jaar kiezen de Geraardsbergse CD&V-leden hun plaatselijke voorzitter, jongerenvoorzitter en seniorenvoorzitter. Voor 2007-2009 hadden die verkiezingen plaats afgelopen zondag.

Jongerenvoorzitter Peter Timmermans blijft voor de komende 3 jaar op post. Dit is voor hem een bewuste keuze om de verjonging en de dynamiek, die voelbaar was op de verkiezingslijst, verder door te zetten binnen de partij. Nieuw is wel dat de jongeman ondertussen Regio-jongerenvoorzitter van de Regio Aalst is. Maar daar stopt het blijkbaar nog niet. Hij is tevens kandidaat Nationaal bureaulid Jong-CD&V en combineert dit alles nog met een politieke job als kabinetsmedewerker van Vlaams Minister Kris Peeters.

In de vorige legislatuur wist Antoine Scheirlinckx als senioren-voorzitter reeds vele 60-plus leden te overtuigen om zich aan te sluiten bij de CD&V-senioren. Nu hij opnieuw met 93% van de stemmen werd verkozen, wil hij zijn opdracht graag verder zetten. Naast zijn activiteiten in het regionale bestuur is het zijn intentie om nieuw leven te blazen in de lokale senioren-afdeling. Daarnaast heeft hij een mandaat in het OCMW en in de raad van bestuur van het ASZ-ziekenhuis.

De aftredende voorzitster, Marleen Flamand, geeft de fakkel door aan de 36-jarige Bart Van Cauter. Bart is beroepsofficier-burgerlijk ingenieur bij het Ministerie van Defensie. Met deze verkiezing wordt hij de eerste militair die voorzitter wordt van een lokale CD&V-afdeling.

Meer informatie over CD&V Geraardsbergen is ook te vinden op www.geraardsbergen.cdenv.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background