12 okt 2004

Belbuschauffeurs pikken kritiek niet

De chauffeurs van de belbussen in Geraardsbergen zouden te snel rijden en tegelijk niet handenvrij telefoneren. Maar de chauffeurs pikken de kritiek niet langer en voerden gisteren actie. Zij willen meer begrip voor hun moeilijke job en pleiten voor een betere uitbouw van het belbussysteem.
Vorige week gooide burgemeester De Padt (VLD) de knuppel in het hoenderhok. Hij schreef een brief aan de Lijn met de klachten van enkele klanten van de belbus. De brief was voor de chauffeurs de spreekwoordelijke druppel. Volgens belbussers-woordvoerder Dirk Massé krijgen zijn collega’s niks dan klachten te horen maar is er geen begrip voor hun problemen. De chauffers kunnen immers maar 7 boekingen per uur verwerken. Bovendien moet er soms terzelfdertijd naar diverse locaties worden gereden. En dat kan enkel als er wat sneller wordt gereden, aldus Massé.

De belbuschauffeurs willen dat de belbuscentrale minder telefonische opdrachten mag aanvaarden. Bovendien wordt er geen rekening gehouden met de tijd voor het op-en afstappen, wat bij senioren wat langer kan duren. De handenvrije telefoon is tot overmaat van ramp nogal vaak stuk.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Gemo verslag


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background