2 jan 2016

Belastingsverlaging voor Geraardsbergen in 2016

Volgens schepen van financiën Ann Panis, zou er dan toch een belastingverlaging aankomen in 2016.

Het meerjarenplan van de stad Geraardsbergen 2013-2019 had het al laten uitschijnen, op het einde van deze legislatuur zou het percentage personenbelastingen dalen van 8 % naar 7,9 %. “Maar de huidige coalitie Open VLD – CD&V heeft ervoor gezorgd dat dit reeds in 2016 zal gebeuren” zegt een zeer tevreden schepen van Financiën Ann Panis.

“Mede dankzij het OCMW hebben we hun toelage in 2019 kunnen verlagen. Dit door hun efficiëntere werking zonder qua maatschappelijke steun in te boeten. Mijn dank gaat dus ook uit naar de OCMW raad en de Voorzitter David Larmuseau”.

Ondertussen werd ook reeds de belasting op drijfkracht (belangrijk voor zelfstandigen) afgeschaft. Nog enkelen zullen deze in 2016 betalen maar vanaf 2017 bestaat die officieel niet meer. Grote besparingen gebeuren ook op het vlak van personeel. Gepensioneerden worden tot het einde van deze legislatuur niet vervangen en er is een aanwervingsstop.

Er wordt over gewaakt dat de dienstverlening naar de burger toe niet in het gedrang komt. Dit impliceert dat er door het bestuur niet altijd gemakkelijke beslissingen moeten worden genomen, maar in zeer moeilijke financiële tijden moet iedereen zijn verantwoordelijkheid opnemen. Onze stad moest weer enkele financiële tegenslagen incasseren.

Er was de laattijdige inkohiering van de personenbelasting bij de FOD Financiën, wat voor Geraardsbergen betekent dat er in 2015 een min ontvangst is van 806.011,45 euro. Verder zijn er in 2015 nog de personeelskosten waar er rekening moest mee houden worden, door bijvoorbeeld de omzetting van de gesco’s naar contractuelen.

“Deze ploeg zal niet ophouden met te streven naar een gemiddelde qua personenbelasting die onze stad waardig is. Een belastingsverlaging van 0,1 % lijkt misschien een kleine stap maar betekent tot en met 2019 dat 520.000 euro gewoon in de portomonnee van de werkende burger blijft. Ik ben er reeds 9 jaar als schepen van Financiën van overtuigd dat wij op deze manier tweeverdieners en zelfstandigen er kunnen van overtuigen om zich hier in onze prachtige stad te komen vestigen” aldus schepen Panis.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background