3 okt 2005

Beklaagden 3-voudige moord verhoord

Tijdens het assisenproces over de 3-voudige moord in Geraardsbergen zijn vanmorgen de beklaagden gehoord. Geen van de twee Vlassenbroeck-broers konden uitleggen waarom ze zo gruwelijk te werk gingen. De enige reden voor de 3-voudige moord is geld, zo’n 3000 euro en enkele gsm’s.
Desondanks de broers enkel aan geld wilden geraken en op voorhand tal van wilde plannen maakten, waren de overal en de moorden niet op voorhand gepland.

Pas toen ze beseften dat de slachtoffers hen zouden herkennen, beslisten ze hen te doden. “We hadden schrik om naar de gevangenis te moeten en daardoor namen we de verkeerde beslissing”, verklaarden ze op het proces.

De vraag waarom ze zo brutaal te werk gingen werd onbeantwoord.

Tijdens het proces werden ook de gruwelijke foto’s van de slachtoffers getoond aan alle aanwezigen. Enkele van hen konden de foto’s niet aan en verlieten de zaal. Enkel de jongste van de twee broers bleef de hele tijd onbewogen naar de foto’s kijken. Hij haalde de inspiratie van z’n daden uit z’n passie voor horrorfilms.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background