25 apr 2017

Beheersplan oorzaak van late vernieuwing Abdijpark

Open VLD noemt de beschuldigingen van Sp.a over de uitblijvende investeringen absurd.

 

De bouw van een nieuwe bibliotheek, sporthal en de vernieuwing van het abdijpark in Geraardsbergen worden niet vertraagd in functie van de komende verkiezingen. Dat zegt schepen Martine Duwyn (Open Vld), als reactie op de kritiek van oppositiepartij Sp.a. Die beschuldigde maandag de Geraardsbergse meerderheid van een lintjesknipbeleid. 

De uitspraak komt er naar aanleiding van de vernieuwing van het Abdijpark dat voorkomt op de komende gemeenteraad. De plannen liggen al sinds 2013 in de kast, maar dat is niet zonder reden zo blijkt.

“Het was noodzakelijk dat ons beheersplan werd goedgekeurd om in aanmerking te komen voor een erfgoedpremie. Doordat het Abtenhuis, Koetshuis, Poortgebouw en restanten van een populier beschermde monumenten zijn, krijgt de stad subsidies dankzij een beheersplan. Zo zullen niet enkel investeringen, maar ook het onderhoud voor de komende twintig jaar gesubsidieerd worden”, zegt schepen Duwyn.

“Wij hadden de kiezer in 2018 veel liever een volledig vernieuwd en in al haar glorie hersteld stadspark willen presenteren, dat zou pas enorme reclame voor deze coalitie zijn geweest”, aldus Duwyn. De stad hoopt nog dit of volgend jaar te kunnen starten met de opkuis van het bos, groen, beplantingen en de vijver. Bedoeling is ook de wandelpaden te vernieuwen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background