24 mrt 2009

Begroting gestemd

Na weken van ongeduldig wachten is de begroting 2009 voor Geraardsbergen op de vorige gemeenteraad goedgekeurd. Ook dit jaar was het opmaken van dit document terug geen sinecure door de wereldwijde financiële crisis. In december kreeg de stad Geraardsbergen te horen dat er voor het werkingsjaar 2009 geen dividenden van de Gemeentelijke Holding werden uitgekeerd. Voor de stad Geraardsbergen betekent dat een gemis van ongeveer 300.000 euro.

“Het was niet enkel voor dit jaar maar ook voor de volgende jaren dat er maatregelen moesten getroffen worden. Een herziening van het meerjarenplan drong zich dus op.” zegt schepen van Financiën Ann Panis (open vld). “De nieuwe rechtspositieregeling van het stadspersoneel had natuurlijk ook financiële consequenties. Het zou getuigen van zeer slecht bestuur moesten we in december een begroting gestemd hebben zonder met al deze veranderingen rekening te houden.” aldus Panis.

In de begroting is ook de eerste stap genomen naar de verlaging van de personenbelasting. Op termijn zou de personenbelasting van 8,50% naar beneden gebracht worden tot 8% in 2012.

Vlaams Belang stemde tegen de begroting. “Hoe kunnen wij een begroting stemmen, als in de OCMW-raad de OCMW-begroting nog niet besproken of gestemd werd?” zegt Stéphan Bourlau van Vlaams Belang. “Onze inwoners van Geraardsbergen betalen dan ook het gelag voor een jarenlang slecht financieel beleid.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background