25 jun 2010

Beeldbank toont het verleden van Geraardsbergen

De cultuurdienst van de stad Geraardsbergen heeft een website aangemaakt waarop je het verleden van de stad kan bekijken. Aan de hand van gedigitaliseerde foto’s, prentbriefkaarten en tekeningen wordt een beeld gemaakt van het verleden van Geraardsbergen. Het materiaal komt zowel uit het stadsarchief als van priv√©personen.

Guido De Padt, schepen van cultuur, wil via de Beeldbank stapsgewijs nieuwe collecties toevoegen die het bouwkundig erfgoed en het dagelijkse leven van Geraardsbergen illustreren. “Een groot deel van het beeldmateriaal gaat over de deelgemeenten. Dankzij de steun van het Europees Leaderproject is al heel wat materiaal van de Leaderdorpen (Ophasselt, Onkerzele, Schendelbeke, Idegem, Waarbeke, Nieuwenhove, Grimminge, Zandbergen, Smeerebbe-Vloerzegem en Zarlardinge) verzameld”, aldus De Padt.

“Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners uit gans Geraardsbergen hieraan willen participeren, om ons aldus toe te laten belangrijk en zelfs minder belangrijk fotografisch beeldmateriaal te verzamelen en te vereeuwigen”, zegt De Padt.

Wie nog interessant beeldmateriaal over Geraardsbergen of zijn deelgemeenten heeft liggen, kan dit laten inscannen bij de cultuurdienst van Geraardsbergen.

Je kan de website bekijken op www.beeldbankgeraardsbergen.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background