2 sep 2017

Basisschool Karmelieten bestaat 200 jaar

Het nieuwe schooljaar wordt een feestjaar voor het Karmelieten.

In basisschool Sint-Jozef ging de start van het nieuwe schooljaar gepaard met de opening van het feestjaar “200 jaar Sint-Jozefsinstituut”. De leerlingen werden feestelijk onthaald op de speelplaats door hun nieuwe juf of meester. Dit schooljaar zullen er heel wat activiteiten plaatsvinden naar aanleiding van dit feestjaar, met als hoogtepunt de familiedag op 18 maart 2018.

In dit feestjaar zijn er ook enkele nieuwigheden. Zo wordt er in de volledige lagere school geïnvesteerd in team-teaching, een lesvorm waarbij de klasleerkracht en de co-teacher optimaal kunnen differentiëren waar nodig. Naast de bestaande huiswerkklas, waar kinderen naschools begeleid worden, zal ook een codeklas ingericht worden.

Het project ‘Codescool’ gaat sinds 1 september twintig Vlaamse basisscholen, waaronder basisschool Karmelieten, engageren om een Codescool te worden. Een Codescool richt één of meerdere Codeklassen in, die wekelijks tijdens de middagpauze vrijwillig samenkomen om hun codeer-en programmeervaardigheden te oefenen en te verruimen. Vernieuwing en traditie gaan immers hand in hand.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background