15 sep 2020

Atheneum Zottegem zet opnieuw schouders onder project in Oeganda

Een team van leerkrachten en leerlingen van het GO! Atheneum Zottegem zet zich opnieuw in voor een project in Oeganda. Het team heet Young Water Solutions en zette zich al eerder in voor een gelijknamige organisatie. Op die manier realiseerden ze al succesvol een watervoorzieningsproject.

Nu zamelt het team geld in voor Eco Sanitary, een kleinschalig Oegandees bedrijf dat biologisch afbreekbare en herbruikbare maandverbanden produceert.

Volgens het YWS-team zijn gewone maandverbanden in Oeganda zeer duur. Als alternatief worden onhygiĆ«nische doeken gebruikt, of wachten meisjes en vrouwen zonder enig hulpmiddel gewoon het einde van hun menstruatie af. Hierdoor kunnen veel meisjes de lessen niet bijwonen en bouwen ze een steeds grotere schoolachterstand op. Met dit project draagt het GO! Atheneum Zottegem ook bij tot twee Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties nvdr.): SDG 4 richt zich op onderwijs voor iedereen en SDG 6.2 op hygiĆ«ne.

Voor dit project kon het team al een eerste bedrag van maar liefst 2500 euro overmaken aan Young Water Solutions en is vastbesloten dat de komende jaren te blijven doen.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background