13 jun 2008

ASZ stelt toekomstplannen voor

Vrijdagavond stelde het ASZ ziekenhuis van Geraardsbergen zijn toekomstplannen voor. De ASZ campus is een fusie tussen de ziekenhuizen van Aalst en Wetteren. Volgens algemeen directeur Devriendt heeft de fusie er voor gezorgd dat de dienstverlening sterk verbeterd is, waardoor de inwoners van de Oudenbergstad opnieuw komen naar hun eigen ziekenhuis.

Door de metamorfose van het ziekenhuis is de activiteitsgraad de afgelopen 7 jaar sterk gestegen. Zo werden sinds de fusie meer dan 30 nieuwe specialisten aangetrokken en werden heel wat nieuwe disciplines opgestart. De MUG, vaatheelkunde, nierziekten en dialyse zijn maar enkele voorbeelden. De afgelopen jaren steeg het aantal hospitalisatiebedden met 23%.

Onder het motto “ziekenhuis in beweging” werd een blik geworpen op het najaar waar de grootste verbouwing op de campas zal aanvangen. Zo wordt de spoedafdeling volledig vernieuwd.
De recentste vernieuwing dateert van januari 2006, toen de vernieuwde dagkliniek werd heropend. Mede door een financiële steun van 15000 euro van Lions Club Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background