18 okt 2020

Astridlaan wordt deze week vernieuwd

Vanaf maandag wordt het wegdek op de N42 in Geraardsbergen vernieuwd. De hele week krijgen de Groteweg en Astridlaan een nieuwe asfaltlaag. De werken vinden plaats tussen de Geraardsbergsesteenweg en de grens met Wallonië. Om de hinder te beperken, gebeuren de werken in fasen en wordt ook in het weekend gewerkt. De werken starten op maandag 19 oktober en zullen klaar zijn op maandag 26 oktober. Het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Hoe rijdt het verkeer?

Van 19 oktober tot 23 oktober wordt het verkeer op N42 aan de werfzones geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Ter hoogte van het kruispunt met de Felicien Cauwelsstraat is er een plaatselijke omleiding voor het verkeer vanuit het centrum van Geraardsbergen. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werfzone.

Van 23 oktober vanaf 20u tot en met 25 oktober 20u wordt er gewerkt op de Astridlaan tussen de rotonde en de Oudenaardsestraat (N493). Het autoverkeer richting Zottegem rijdt om via de Groteweg (N496) richting centrum en neemt dan de Guilleminlaan (N496) richting de Edingseweg (N495) om zo terug naar de N42 te rijden. Het verkeer richting Lessen kan op de N42 blijven rijden. Het verkeer komende uit het centrum kan de rotonde niet oprijden en rijdt via de Oudenaardsestraat (N493). Het vrachtverkeer richting Zottegem rijdt om via N57 richting Ronse, vervolgens de N48 naar Brakel en dan de N8 om zo terug op de N42 te komen. Weersafhankelijk
Opgelet: asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background