16 jan 2004

Asielaanvraag afgewezen

Het gezin van de Kosovaarse jongen Vilson Papaj diende een asielaanvraag in, maar die is nu afgewezen. Daardoor hangt de familie Papaj een gedwongen uitwijzing boven het hoofd. De school Sint-Jozef, waar Vilson bijzonder onderwijs volgt en heel populair is, komt op tegen de uitwijzing.

Vilson is 10 jaar en is ernstig gehoorgestoord en heeft ook leerachterstand. Hij wordt opgevangen in de afdeling buitengewoon basisonderwijs Sint-Jozef in de Boelarestraat.

Volgens de directeur is een terugkeer van de jongen naar zijn thuisland Kosovo niet aangewezen. De jongen heeft nood aan aangepast onderwijs, als hij terugkeert, is hij een vogel voor de kat. En hij heeft een zwakke gezondheid; zijn zware gehoorproblemen kunnen enkel hier op een degelijke manier aangepakt worden.

Directeur De Weerdt heeft de ouders van Vilson nu beloofd om hun dossier verder op te volgen via burgemeester Guido De Padt. Die stuurde al een brief aan minister Patrick Dewael om de uitwijzing minstens uit te stellen om de medische behandeling van Vilson verder te zetten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background