fbpx
13 nov 2019

Asbestproblematiek: “G’bergen houdt het bij sensibiliseren”

Op de Geraardsbergse gemeenteraad is dinsdag de asbestproblematiek opnieuw ter sprake gekomen.

Naast Groen heeft nu ook de PVDA kritiek op het asbestbeleid van de stad.
Volgens de partij komt het stadsbestuur niet verder dan informeren en sensibiliseren. Ze schuift zelf een vijfstappenplan naar voren om Geraardsbergen asbestvrij te maken.

Burgemeester Guido De Padt reageerde dinsdag op de gemeenteraad.

Het lokaal bestuur heeft een éénmalige subsidie van 39.137 euro gekregen op basis van het inwonersaantal. Deze subsidie wordt gebruikt om de verhoogde aanvoer van cementgebonden asbest op het recyclagepark aan te pakken.

Guido De Padt

burgemeester Geraardsbergen

Groepsaankoop verwijderen asbestmateriaal

Dankzij een proefproject zullen inwoners, bedrijven en verenigingen in Geraardsbergen zich kunnen inschrijven in een kleinschalige groepsaankoop met de bedoeling om kwalitatief en zorgeloos asbesthoudende materialen te laten verwijderen. Het project start in 2020, indien OVAM het goedkeurt.

Per kalenderjaar kan een gezin 200 kg cementgebonden asbest gratis aanvoeren in het containerpark. Op de milieudienst van de stad is er ook een folder beschikbaar met tips om je woning asbestveilig te maken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background