18 feb 2011

Artisanaal bier Ghulden Cop voorgesteld

In het Geraardsbergse stadhuis werd donderdagavond het artisanale bier “Ghulden Cop” voorgesteld.

Voor Chris De Nooze, een Geraardsbergenaar in hart en nieren, ging een droom in vervulling. Jaren na elkaar bestudeerde hij verschillende soorten bieren. Na lang zoeken had hij een formule gevonden om een hoog kwalitatief gebrouwen artisanaal bier van hoge gisting te ontwikkelen. Met zijn formule ging hij naar een lokale brouwer in Brakel, Brouwerij De Graal, waar de gediplomeerde brouwer Wim Saeyens er een hoogwaardig donkerblond artisanaal biertje van 6 graden van maakte. Een biertje qua graden zoals een Orval en Grimberge in 33 cl en 75 cl flessen.

De naam Ghulden Cop verwijst naar de plaats op de markt waar in 1459 het eerste Manneken Pis stond. Aan de overzijde van het stadhuis waar nu Taverne ” De Presse” gelegen is.

Burgemeester Freddy De Chou benadrukte dat een nieuw artisanaal biertje verwijzend naar het Geraardsbergs Manneken Pis bij de bezoekers aan de stad zeker gewaardeerd zal worden.

Je kan “Ghulden Cop” nu al verkrijgen in “de Presse” en “de Erfzonde”. Ook andere lokale herbergen en tavernes zullen binnenkort het bier op hun kaart plaatsen.

Ghulden Cop is ook te verkrijgen via 0478 23 17 14 of info@ghulden-cop.be

Meer info: www.ghulden-cop.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background