25 mrt 2010

Arman Eranosjan uit Deftinge danst met Sonja Kimpen (met filmpje)

Vrijdagavond start vtm opnieuw met Sterren op de Dansvloer. Arman Eranosjan uit Deftinge is, voor het tweede jaar op rij, choreograaf en danspartner van een bekende Vlaming. Dit jaar danst hij de benen vanonder het lijf met “Je bent wat je eet” coach Sonja Kimpen.

Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire zorgen vanaf vrijdagavond opnieuw voor dansbare televisie. In het programma Sterren op de Dansvloer krijgen 10 bekende Vlamingen de opdracht één dans zo goed mogelijk te brengen. Ze krijgen daarvoor de begeleiding van een professionele choreograaf. Arman Eranosjan uit Deftinge coachte vorig jaar Familie-actrice Martine Jonckheere. Samen eindigden ze opmerkelijk derde.

“Dansen is voor mij altijd een passie geweest. Dankzij mijn grootmoeder kreeg ik het dansen onder de knie, dit reeds op mijn 6 jaar. Die passie is nooit weggegaan. Dankzij mijn vrouw woon ik al 11 jaar in Deftinge en ben ik fulltime bezig met dansen. Wekelijks geef ik, samen met 3 professionele leraars, danscursussen in zaal Europa in Parike. Zo’n 200 leden volgen wekelijks dansles bij Dance Progress.”

Naast het geven van professionele danslessen doet Arman regelmatig mee met danswedstrijden. Zo is hij reeds enkele jaren Belgisch kampioen Latin America.

Sonja Kimpen, de goedlachse danspartner van Arman in Sterren op de Dansvloer, is erg sportief. Zo heeft ze samen met haar echtgenoot Marc De Jonck een wellness- en fitnesscentrum in Antwerpen. “Arman is een heel goeie danscoach en danspartner. Hij heeft een erg strenge sportmentaliteit. Doordat ik zelf een master opleiding lichamelijke opvoeding volgde, herken ik deze manier van aanpassen goed. Arman is erg streng en let op alle details. Doordat alles perfect moet zijn, weet ik dat een compliment ook echt gemeend is”, zegt Sonja Kimpen.

Arman en Sonja oefenen gemiddeld 3 keer per week zo’n 4 uur lang. Al zijn beiden er van overtuigd dat het aantal repetities week na week zal opgetrokken worden. “Je zou denken dat ik als sportleerkracht een voorsprong heb op andere kandidaten. Dansen is echter vooral acteren en techniek, wat ik alles behalve heb. Ik hou heel erg van dansen, maar ben volgens Arman erg gymnastisch, wat alles behalve goed is voor latin en ballroom.”
Desondanks vindt Arman Sonja Kimpen heel erg competitief. “Het belooft alvast een hele uitdaging te worden”, vindt Sonja Kimpen. “Ik ben niet enkel de oudste maar ook de kleinste deelnemer aan het dansprogramma. Toch mag ik niet klagen. Sterren op de Dansvloer is voor mij een mooi cadeau voor mijn 50ste verjaardag.”

Sterren op de Dansvloer is elke vrijdagavond omstreeks 20u40 te bekijken op vtm. Stemmen voor Armand en Sonja kan door tijdens het programma SONJA te smsen naar 6677 of te bellen naar 0905 537 10.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background