4 mrt 2006

Arjaantjes

Terwijl de stad Geraardsbergen ijverde om Europese bescherming voor haar streekproduct “de mattentaart”, is er de laatste dagen een nieuw gebak gecreëerd. De creatie vond plaats bij bakker Jan De Clercq. Een Arjaantje heet het gebak dat zeer mooi oogt en bovendien lekker van smaak is. Het zijn Armand Matthijs en Karel De Pelsemaeker van de Abdijvrienden die op het idee kwamen om een gebakje rond de geschiedenis van de Sint-Adriaansabdij te laten ontstaan.
Het werd een gebakje met een bodem in vetdeeg. Daarop komt een cake op basis van amandelpoeder, waarin nog eens gekonfijte kriekjes zijn verwerkt die eerst in een zoete brandewijn van noordkrieken geweld zijn. Het gebakje is bovenaan versierd met een groen kriekenblaadje uit marsepein, waarop een kunstige chocoladen letter A is aangebracht. De A van Abdij, Adriaan en Abt.
Het gebakje is een ware lekkernij in klassieke patisseriestijl geworden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background