14 jan 2011

Aquafin verpompt overtollig collectorwater naar Dender

Door de vele regenbuien van de voorbije dagen, zitten de collectoren van Aquafin in Geraardsbergen overvol met sterk verdund afvalwater.

“In dat geval treedt normaal gezien het overstort in werking, dat het overtollige collectorwater naar de Dender leidt”, zegt Sabine Schellens. “Momenteel is het waterpeil van de Dender echter zo hoog dat de overstortklep de tegendruk van het Denderwater niet aan kan en het water dus in de collectoren blijft en elders een uitweg zoekt.”

Aquafin zet nu pompen in om het water uit de collectoren bovengronds alsnog naar de Dender te leiden. “Uiteraard is deze oplossing enkel zinvol en haalbaar zo lang de Dender nog water kan afvoeren en niet buiten haar oevers treedt”, aldus Schellens. “In elk geval doet Aquafin al het mogelijke om de hinder van de wateroverlast mee in te dijken, ook al ligt de zware regenval aan de basis van het probleem.”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background