1 mrt 2019

Amper overtreders tijdens verkeersveilige dag

Prima resultaten in de politiezone Geraardsbergen-Lierde.

De continue snelheidscontroles in Geraardsbergen en Lierde hebben hun resultaat niet gemist. In heel de provincie Oost-Vlaanderen werden nergens zo weinig snelheidsduivels gevat dan in Geraardsbergen en Lierde. Woensdag werd de jaarlijkse Verkeersveilige Dag georganiseerd in de hele provincie. Van de 27 Oost-Vlaamse politiezones scoort politie Geraardsbergen/Lierde het beste!

“Net zoals alle andere Oost-Vlaamse politiezones hebben we ons voorbije woensdag toegespitst op snelheidscontroles. Daarnaast was er aandacht voor andere verkeersovertredingen, zoals alcohol of drugs in het verkeer, het niet dragen van de veiligheidsgordel en controle van de boorddocumenten”, meldt Jurgen De Smet, hoofd van de verkeersdienst bij politie Geraardsbergen/Lierde.

In totaal werden 2.409 voertuigen gecontroleerd. 42 bestuurders of 1,7% begingen een overtreding. De hoofdprijs van ‘zwaarste voet’ ging naar een chauffeur die aan 117 km/u door een zone 70 raasde. Hij mag binnenkort een zware boete verwachten. Naar alcohol toe werden 54 bestuurders onderworpen aan een ademtest, zij waren allen safe.

Met een provinciaal gemiddelde van 7.2% snelheidsovertredingen en uitschieters tot 20%, scoort Politie Geraardsbergen/Lierde zeer goed. Niemand van de 26 andere politiezones scoort beter.

“Dit is nogmaals een bewijs dat veelvuldige controles nodig zijn én ook effectief bijdragen tot meer verkeersveiligheid”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer. “Snelheid en alcohol liggen meer dan eens aan de basis van een ernstig, of zelfs dodelijk, ongeval. Daarom zullen wij hier blijvend op werken, zowel preventief als repressief. Onze controles dragen bij tot minder verkeersslachtoffers, langzaam maar zeker.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background