13 okt 2009

Alle hens aan dek voor de fietser


N-VA tekent een voorlopige oversteekplaats

N-VA Geraardsbergen heeft enkele voorstellen gelanceerd naar het stadsbestuur van Geraardsbergen, om het voor fietsers veiliger te maken. Vooral rond de site van het Arjaantheater – Cinema Focus moet het volgens N-VA veiliger.

“De site Arjaan-Focus is een belangrijk sociaal trefpunt, en helaas laat de fietsvriendelijkheid daar nogal te wensen over” zegt Filip D’Hose van N-VA Geraardsbergen. “Een oversteekplaats en een verlaging van de hoge boordstenen bij de op- en afrit van de site moet de buurt voor fietsers veiliger maken.” Een bevoegdheid die volgens schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a) van het Vlaams gewest is. De Zonnebloemstraat is immers een gewestweg.

N-VA Geraardsbergen wil ook een uitbreiding van de 16 bestaande fietsrekken naar 200 rekken. Dat zijn er evenveel als het aantal parkeerplaatsen voor wagens. Met tot slot een knipperend verkeerslicht wil de partij de automobilisten aanmanen de maximumsnelheid van 50 km/h te respecteren op de Zonnebloemstraat.

Schepen Flamez beseft dat er nog heel wat werk aan de winkel is. “Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn” zegt hij. “Met het autonoom gemeentebedrijf heb ik nog enkele mooi projecten op de agenda staan. Zo komen er deze maand nog overdekte fietsenstallingen aan sporthallen De Veldmuis en De Kriebel in Geraardsbergen.”

Ook schepen van fietsbeleid Bram De Geeter (Sp.a) is bezig met de gebreken voor fietsers aan het wegwerken. Zo bekijkt hij samen met de fietsersbond op welke plaatsen er nog fietsenstallingen kunnen geplaatst worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background